Werkwijze

2
5
7
4

Van intake tot en met rapportage

26

Intake

Calliber luistert naar uw behoeftes en wensen en komt daarna met een oplossingsvoorstel. Of het nu gaat om het werven van nieuwe prospects en klanten of om het afhandelen van klantcontacten, Calliber zorgt voor de juiste oplossing.

Script

Calliber maakt gebruik van scripts die dienen als hulpmiddel en als leidraad bij de gesprekken. In de praktijk blijkt dat de beste resultaten bereikt worden met het ontwikkelen van een eigen verhaal, waarbij continue wordt ingespeeld op wat er gezegd wordt in de dialoog. Daarom heeft ieder project een op maat gemaakt script, waarin onder andere staat:

1. de propositie (wat bieden we aan);
2. de argumenten waarom het bedrijf of instelling een afspraak moet maken met uw bedrijf;
3. een opsomming van tegenargumenten om uw bedrijf krachtig neer te zetten ten opzichte
van concurrenten.

Training

De medewerkers van Calliber zijn bijzonder goed gekwalificeerd en hebben een projecttraining gehad voordat ze met uw opdracht aan de slag gaan. In onderling overleg bepalen we wie de projecttraining geeft: u, wij of een combinatie. In de training wordt ingegaan op

  • uw bedrijf, uw product of dienstverlening
  • de terminologie die wordt gebruikt
  • de propositie
  • de verkoopargumenten
  • de tegenargumenten

Indien onze medewerkers uw systemen moeten gebruiken, dan verzorgt u als opdrachtgever dit deel van de training. Tenslotte wordt het script getraind, veelal ook door middel van rollenspellen.

Rapportage van de resultaten

Met de opdrachtgever stemmen we af welke rapportages gewenst zijn en met welke frequentie deze verzonden worden. Hiermee krijgt u grip op het project en inzicht in de resultaten.

Share this